Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτη φορά μαμά στα 66 .


Ελίζαμπεθ Εϊντνι
Μετά την γηραιότερη μητέρα του κόσμου, που έκανε δίδυμα σε ηλικία 70 ετών, η Βρετανίδα Ελίζαμπεθ Εϊντνι, από το Cambridge, είναι 66 χρονών και στην ηλικία αυτή κατάφερε να γίνει για πρώτη φορά, μια ευτυχισμένη μαμά ενός μικρού μπόμπιρα, ο οποίος ήρθε στην ζωή την προηγούμενη βδομάδα στο νοσοκομείο Αντενμπρουκς. Η απόκτηση του μωρού για την 66χρονη ήταν ένα όνειρο ζωής που επιτέλους έγινε πραγματικότητα, μετά βέβαια από μεγάλο κόπο και αγώνα με πολλές εξωσωματικές, η πρώτη εκ των οποίων έγινε πριν 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου της με τον 71χρονο Ρόμπερτ Εϊντνι.
Έπειτα από μερικές προσπάθειες οι γιατροί συνέστησαν στην Ελίζαμπεθ να σταματήσει, αλλά αυτή δεν το έβαλε κάτω. Ήθελε να το αποκτήσει και τελικά το απέκτησε.
Το γεγονός της μεγάλης σε ηλικία μητέρας έγινε ακόμα πιο σημαντικό, όταν αυτή κατέκτησε τον τίτλο της μεγαλύτερης σε ηλικία λεχώνας- νέας μητέρας της Βρετανίας.  Η εγκυμοσύνη της και επομένως η γέννα, οφείλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, την οποία έκανε εκτός Βρετανίας μιας και τόσο η χώρα της όσο και οι ΗΠΑ, σε πολλές κλινικές τους δεν αναλαμβάνουν και δεν κάνουν εξωσωματική σε γυναίκες άνω των πενήντα. Συγκεκριμένα η επέμβαση έγινε στην Ουκρανία, όπου δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τις εξωσωματικές.
Όσον αφορά την ηλικία στην οποία κατάφερε να φέρει στον κόσμο το γιο της δεν θέλησε να πει τίποτα άλλο εκτός από το ότι: “Υπάρχουν φορές που αισθάνομαι τριάντα εννιά και άλλες που αισθάνομαι πενήντα έξι”. Επίσης, συμπλήρωσε πως η διαφορά της ηλικίας αφορά την ίδια και τον γιο της συμπληρώνοντας ότι δεν είναι η ηλικία που μετράει, αλλά το πώς αισθάνεται κανείς, καθώς και πως θα ονομάσει τον γιο της Τζίλιον, δηλαδή, νέος στην καρδιά.
Η 66χρονη ζει σε μια μονοκατοικία στο Σάφολκ, αξίας 600.000 λιρών, μόνη της και δηλώνει πως μπορεί να φροντίσει πολύ καλά τον εαυτό της και το κάνει εδώ και πολλά χρόνια.
Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που αντιτίθενται στην μητρότητα αυτή, υποστηρίζοντας πως όταν αυτή θα είναι 85, ο γιος της θα είναι στην εφηβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: