Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ετσι θα βγαλεις λεφτα στο ιντερνετ .

Ελεύθερος επαγγελματίας
Αρχικά σκέψου τα ταλέντα σου. Αν είσαι φωτογράφος, γραφίστας, αν σου αρέσει να γραφείς ή ακόμα και να οργανώνεις γάμους κτλ, εκμεταλλέψου το και βγάλε λεφτά. Κάνε μια έρευνα και βρες site που απευθύνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες. Κάνε την καταχώρησή σου και βγάλε λεφτά από τις ικανότητες σου. Τα χρήματα που μπορείς να βγάλεις από αυτό μπορεί να είναι καλά, αλλά θέλει υπομονή. Μην κάνεις καταχώρηση αν όντος δεν είσαι κάλος σε κάτι, μιας και θα ανταγωνιστείς σε παγκόσμιο επίπεδο. 

 

Από γράψιμο πως πάς;
Αν αρέσει να γράφεις μπορείς να βγάλεις καλά λεφτά στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά site που μπορείς να αναρτήσεις άρθρα, συμβουλές, να απαντάς σε ερωτήσεις ανάλογα με την ειδικότητά σου, και όσο περισσότερους αναγνώστες κερδίζεις, τόσα περισσότερα λεφτά κερδίζεις.( Uclue.com, Xomba.com, Pickydomains.com) 

Ένας άλλος τρόπος είναι τα blogs. Σε αυτή την περίπτωση έχεις δύο επιλογές. Να γραφείς σε δικό σου blog ή να πληρώνεσαι για να γράφεις σε άλλα. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που διατηρούν blogs για διάφορα θέματα. Πληρώνουν αρκετά καλά τους blogers με μοναδική υποχρέωση να γράφουν και να το ανανεώνουν συχνά. 

Από την άλλη μπορείς να φτιάξεις το δικό σου με κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει. Σε αυτή την περίπτωση θέλει υπομονή και διάθεση χρόνου. Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στο Orble.com όπου μπορείς να αναλάβεις ένα που κάποιος εγκατέλειψε. 

Κυκλοφορείς με μια μηχανή στο χέρι;
Υπάρχουν αρκετά site όπως το istockphoto.com όπου μπορείς να πουλήσεις τις φωτογραφίες σου. Απλά ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου ή και βίντεο και πληρώνεσαι κάθε φορά που κάποιος την χρησιμοποιεί. 

Κυνηγός μουσικών ταλέντων
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακούς μουσική. Υπάρχουν site όπως το slicethepie.com, όπου μπορείς να ακούσεις τη δουλειά ανερχόμενων καλλιτεχνών και να κρίνεις τη δουλειά τους. Όσο καλύτερες κριτικές γράφεις(και δεν εννοούμε να γράφεις καλά λόγια) και όσο καλύτερα τα πας στο να βρίσκεις τα νέα ταλέντα, τόσο περισσότερα λεφτά θα κερδίζεις. Αν είσαι λοιπόν μουσικό αυτί, είναι παιχνιδάκι. 

Βέβαια θα μπορούσες να γράφεις κριτικές για ότι χρησιμοποιείς ή δοκιμάζεις (συσκευές, διασκέδαση, site κτλ) και να τις αναρτείς σε site που θα σε πληρώνουν γι’ αυτό. 

Πίστευε και μη, έρευνα
Υπάρχουν πολλά αξιόπιστα site όπως το GlobalTestMarket.com, στα όποια μπορείς να λάβεις μέρος σε κάποια έρευνα. Μην φοβάσαι δεν πρόκειται να σε κάνουν πειραματόζωο. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι πληρώνουν καλά. Σε μερικές έρευνες βέβαια, ανάλογα με το αντικείμενο, υπάρχει περίπτωση να μην σε επιλέξουν, αλλά δεν έχεις και τίποτα να χάσεις. 

Google
Υπήρχε περίπτωση να λείπει το Google από τι λίστα μας; Μπορείς να κερδίσεις χρήματα απλά κάνοντας μια καταχώρηση στο Google Knol. Είναι μια δωρεάν εγκυκλοπαίδεια, όπου ο καθένας μπορεί να καταχωρήσει πληροφορίες. Βάλε Adsense ads στην καταχώρηση σου και κέρδισε χρήματα. 

Tips
Επειδή το internet είναι αχανές κρύβει και πολλές παγίδες. Υπάρχουν και κάποια πραγματάκια που θα πρέπει να προσέξεις και κάποιες συμβουλές που καλό θα ήταν ν’ ακολουθήσεις. 

Να είσαι υπομονετικός. Τα λεφτά δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη. 

Όσο πιο πολύ ασχολείσαι, τόσο περισσότερα θα κερδίζεις. Μπορεί να είναι εύκολο αλλά μην νομίζεις ότι θα κάθεσαι και θα σου έρχονται οι επιταγές στο σπίτι. 

Αν κάποιο site σου ζητήσει χρήματα, κάτι σαν ετήσια συνδρομή, πριν καλά καλά ξεκινήσεις να βγάζεις κάτι, κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να είναι παγίδα. 

Αν βρεις κάποιο site που θέλεις να χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις λεφτά, καλό θα ήταν να βρεις κάποιον που ήδη δουλεύει με αυτό. Θα βεβαιωθείς για την αξιοπιστία του και ίσως σου δώσει και ενδιαφέρουσες συμβουλές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: