Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΥΠΝΙΑΣ !

Αϋπνία
Ένας 42χρονος Βρετανός κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ αγρύπνιας μένοντας άυπνος σε ένα μπαρ για 11 ολόκληρα ημερόνυχτα. Ο Τόνι Ράιτ, κάτοικος του Πενζάνς της Κορνουάλης, κατάφερε να σπάσει το Ρεκόρ Guinness που έθεσε στις ΗΠΑ το 1964 ο Ράντι Γκάρνερ, μένοντας ξύπνιος για 264 ώρες (επίσης 11 ημέρες).
Το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness αργότερα απέσειρε την κατηγορία της στέρησης ύπνου λόγω ανησυχιών για την υγεία των υποψήφιων ρέκορντμαν. Ο Ράιτ αντιστάθηκε στην υπνηλία πίνοντας τσάι, παίζοντας μπιλιάρδο και γράφοντας στο ημερολόγιό του, αναφέρει την Παρασκευή το BBC. Το δυσκολότερο απ’όλα, δήλωνε ο ίδιος, ήταν να παραμείνει συνεχώς σε ένα μέρος -το μπαρ Studio της Πενζάνς- για να μην κατηγορηθεί ότι κοιμόταν αλλού κρυφά. Μια διαδικτυακή κάμερα και τηλεόραση κλειστού κυκλώματος τον παρακολουθούσαν όλο το 24ωρο.
Η προσπάθειά του, πάντως, δεν έμεινε χωρίς παρενέργειες. Ανά διαστήματα η ομιλία του γινόταν ακατάληπτη, έβλεπε κουκκίδες να χορεύουν στην οθόνη του, και τα χρώματα του φαίνονταν αφύσικα έντονα. Ο Ράιτ τρεφόταν μόνο με ωμά τρόφιμα -φρούτα σαλάτες, σπόρους και ξηρούς καρπούς- μια «δίαιτα της Λίθινης Εποχής» που επιτρέπει σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου να ξεκουράζονται ενώ άλλες λειτουργούν σε κατάσταση εγρήγορσης. Ο ισχυρισμός αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους επιστήμονες.

2 σχόλια:

kariatida62 είπε...

αχ τους καυμένους τι πέρασαν!!!

MINIMARKET είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ !!